Copyright 2015 by MRV    Alle Rechten voorbehouden   E-Mail: m.r.v@telenet.be

MRV 2 - Basiscursus motorbeheersing

Dagcursus waarbij  motorbeheersing centraal staat en dit voor elke motorrijder en
elk type motor ongeacht de ervaring die u hebt.

Na een stevig ontbijt, worden de verschillende aspecten van het motorrijden zowel
theoretisch als praktisch benaderd.  Op basis van een aantal praktische oefeningen
worden de elementaire technieken toegelicht en aangeleerd. De oefeningen worden
zodanig opgebouwd dat u in alle veiligheid uw grenzen leert verleggen. Hiervoor
beschikken wij over een volledig afgesloten terrein, met theorie lokaal voorzien van
al de nodige nutsvoorzieningen.

Indeling:
De groepen worden verdeeld volgens type motor, ervaring en niveau van de cursist zodat u steeds in een groep terechtkomt waar u zich thuis voelt. Om u de maximale ondersteuning te kunnen geven beperken wij de groepen tot 4 cursisten per instructeur.
Theorie:
Hierin komen aspecten zoals veiligheid en algemene motorkennis aan bod. Tal van nuttige tips zullen u helpen om op bepaalde momenten de juiste beslissing te nemen in het verkeer om u er vlotter doorheen te begeven. Met een minimum aan motorkennis zal u vlugger gebreken en slijtage onderkennen aan uw motor, wat uw veiligheid alleen maar ten goede komt.
Ook wordt aandacht besteed aan de invloed van snelheid, zithouding, inhalen, rijden in groep, plaats op de weg, remtechniek en het rijden van veilige en ideale bochten-lijnen. Aan de hand van diverse voorbeelden wordt hier uitgewerkt welke invloeden bepalend zijn voor het correct en vlot uitvoeren van deze technieken.
Praktijk:
Stapsgewijs worden de besproken technieken aangeleerd op het oefenterrein. Door het opbouwende karakter van de oefeningen zal u snel meer vertrouwd geraken met de techniek en uw machine beter leren beheersen. Van bij aanvang van de oefeningen zal u merken dat met de juiste techniek de motor beter te controleren is en moeilijke manoeuvres toch vlot kunnen worden uitgevoerd. Snelheid is in dit onderdeel van de cursus van ondergeschikt belang, de nadruk wordt gelegd op het correct handelen en uitvoeren.   
Ook wordt aandacht besteed aan de invloed van snelheid, zithouding, inhalen, rijden in groep, plaats op de weg, remtechniek en het rijden van veilige en ideale bochten-lijnen. Aan de hand van diverse voorbeelden wordt hier uitgewerkt welke invloeden bepalend zijn, wat het correct en vlot uitvoeren van deze technieken ten goede komt.
Openbare weg:
Als afsluiter wordt er een rondrit voorzien op de openbare weg. Hierin zullen de aangeleerde technieken in de praktijk worden gebracht. Na de rondrit is er nog een algemene evaluatie voorzien met uitreiking van een certificaat dat bij een aantal verzekeringsmaatschappijen wordt aanvaard om korting te verkrijgen.

De MRV2 cursus:
Tijdspanne: 1 dag (08.45u tot 18.00u)
Locatie: Herentals
Prijs: 125 (inclusief Ontbijt, koffie en frisdrank)
Alle prijzen zijn inclusief BTW.
>> Lesdata en inschrijven